Renovations and re-modeling

Click to go straight to the project or scroll down the page:


 
 
 
Rowena Road, Narraweena 

This house was purchased in original condition in March 2009, with a long-term plan for the property. The long-term view was to create a family home for an expanding family, a second storey to take in sweeping ocean views with the ability to add rentable accommodation in the future.
The project was to be split into two phases with the initial phase photos below to make the accommodation liveable for foreseeable future.

See photo’s before (click photo to activate gallery scroll):

Photos After:


 
 
 
Robertson Road, North Curl Curl – Neil and Elaine

MJK undertook in 2014 a large renovation and remodeling, of a seaside cottage in North Curl Curl. The home was to be redeveloped to suit actively retired couple that wish to remain there for many years ahead. The brief was to create an open kitchen/dining/living area, which flowed out to an entertaining deck to take advantage of sea and city views. Neil and Elaine also wished to have privacy from neighbors when on their entertaining deck whilst retaining the beautiful views.

See photo’s before (click photo to activate gallery scroll):

Photos After:


 
 
 

Reynolds Street, Balmain – Nick & Susan

A two storey extension to the rear of this property in Balmain. A need to be sympathetic to the local architecture whilst modernising to enable a growing family to stay in the house.


 
 
 
Darley Road Manly

The first cottages in Darley Road were constructed in the late 1800’s. In 1885 there were houses in Addison and Darley roads, described as `wretched little cottages with which some greedy wretch defiled the landscape’. Would you say that this is still the case today?

MJK’s brief was to create a house that is ideal for entertaining, while also having areas of retreat and peace. The kitchen layout was to be designed to maximise space while maintaining a practical, presentable area. The client loves an open house full of light and fresh air and wanted this to be a feature of the design.The ground floor was to be opened up to the back creating 2x bedrooms downstairs with a large entertaining area. The addition of a parents retreat upstairs with ensuite, robe and office. The views & breezes from the proposed first floor were to be maximised. The design intention was for the addition to have minimal impact on the character of the street and retain the original internal heritage details of the house that gave it it’s unique charm.

See photo’s before (click photo to activate gallery scroll):

See photo’s after (click photo to activate gallery scroll):


 
 
 
Paddington

Architectural designed addition to original terraced house. Additional second storey and back extension to the lower living areas – with the main brief being “Light, light light” This was certainly achieved through glass highlights, windows and wall panels. We loved the finished result, in fact we wanted to move in…

See photo’s after (click photo to activate gallery scroll):