DUPLEX EUROBIN AV – MANLY PROJECT 15

The project consisted of alterations and additions to both of the heritage original two bedroom apartments, located one above the other. The new additions accommodate the main open planned living areas and covered outdoor rooms, orientated to the north facing rear garden that overlooks the Manly lagoon park area.

The new work had to align carefully with the existing heritage building and extends into the north facing garden. The existing and new works are clearly and separately defined with the new portion being modern in its form, planning and materiality. The living spaces are generous in scale with clean lines between surfaces including floor to ceiling openings, providing a seamless connection between inside and out. New entries are highlighted by timber detailing and natural finishes. A material palette of polished concrete, white linear bricks and natural timber reinforces the change in form from the original to the new. The edges of the new building are screened by operable aluminium louvres to the walls and roof to control privacy whilst making the most of the desirable northern sunlight.

A successful collaboration between the owners, builders and architects has led to a great result on this project. The character of the original building has been maintained while providing a sympathetic addition that is appropriately scaled and suited to flexible, modern living.

Watershed Design for detailed design, finishes and construction documentation

Cargo Design for original development approval and construction certificate.

COMING SOON

 

MORE PROJECTS